Friday, December 02, 2005

Medium ryckte upp sig

Äntligen ett riktigt spännande avsnitt av Medium, med en äkta cliffhanger dessutom. Den trevlige Texas-sheriffen från typ andra avsnittet dök upp igen, han är verkligen en skön karaktär. Och för en gångs skull kunde man inte räkna ut upplösningen långt i förväg, sånt gillar jag.

Är dock sjukt trött på att all skepsism som alla Allisons ideer möter. Om man nu antar att alla omkring henne tror på att hon är synsk, och det är ju rätt svårt att inte "tro" på vid det här laget, så är det helt ologiskt att hon hela tiden måste försvara "var" hon får sina teorier ifrån. Särskilt åklagaren är ju helt bisarrt skriven, ena minuten tror han stenhårt på att hon ska kunna lösa alla fall bara genom att vara där, nästa så fattar han ingenting och är närmast aggressiv: "where did you get this information???" Well, WTF do you think?

Hennes man är likadan, även om Allisons drömmar ibland inte är helt klockrena, eller hon tolkar dom fel, så är det ju ändå så att det alltid ligger nånting i dom. Men nej då, varje gång får han schyssta repliker som "en dröm är bara en dröm" eller "det här kan du inte göra något åt!"

Min teori är att serie-skaparna tänkt sig en serie om det övernaturliga som inte är sådär självklar, att karaktärerna ska vara mänskliga och ha fel och brister. I andra serier så etablerar man det övernaturliga på två avsnitt, sedan är alla helt med på allt och ingen tvekar eller har fel. Och den ambitionen kan jag köpa, jag gillar att Allison klantar sig ibland eller tolkar drömmar fel, men de får ju jobba lite på den andra karaktärerna. Igår var sheriffen så mycket bättre skriven, hans tveksamhet inför synskheten funkade. Ut med åklagaren och in med sheriffen säger jag.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home