Potatisgratängens återkomst
Tack vare, eller kanske på grund av, min prenumeration på Ekolådan har jag oftast löjligt mycket grönsaker i kylen nuförtiden. Och visst, det händer att en del av det möglar och slaknar och måste slängas. Inte blev det bättre av att förra veckans byte till Baslådan innebär ÄNNU mer grönt... Potatis, morötter, palsternackor, rödbetor, lök, paprikor... Så nu har M hotat med att "vi kanske inte skulle ha den där Ekolådan...”. Panik!Sagt och gjort, i helgen har jag återupplivat potatisgratängen. Ni kanske inte visste att den var död, men det var den. I alla fall hemma hos mig. Otrendig, onyttig och tidskrävande. Men OH MY GOD så god. Upp-piffad med palsternacka och morot var det kanske snarare en rotsaksgratäng iofs. Och det bästa av allt är hur sjukt mycket bättre den smakar dagen efter.
Nu återstår bara att snabbt svänga ihop något av 4 rödbetor, två gröna paprikor och en gurka, så att kylen är redo för morgondagens leverans av lådan...

4 Comments:
Ekolådan? Tell me more?
www.ekoladan.se
Ekologiska grönsaker och frukt, levererat direkt hem till dörren. Plus att man kan beställa till andra ekosaker som te, pasta, bröd mm. Trevligt om man har tid att laga mat - ångestfyllt när det ruttnar i kylen och hamnar i soporna tillsammans med pizzakartonger...
Allt ruttnar i min kyl, jag fattar inte hur det går till.
Ekolådan låter... ehh grymt ambitiöst, men schyst och jag kan tro att gratängen blev fan-fucking-tastic.
Post a Comment
<< Home