Friday, October 27, 2006

Årets osexigaste sexscen


OBS, spoiler för alla som tittar på House på TV 4.

Igår kväll var det så dags. Den första kärleksscenen med min all time favoritdoktor. Visserligen hade det varit på G i det förra avsnittet när han kysste ex-flickvännen Stacy på ett hotell i Baltimore (se ovan), men nu skulle de get it on, so to speak. Och så blev det bara så fel. Spänningen som byggts upp i typ 12 avsnitt (ska dom eller ska dom inte bli ihop igen) föll platt på fem sekunder.

Från ett lite stelt "don't leave" i Stacys kontor så blink var de hemma nakna i sängen och såg ut att vara ungefär lika tända på varann som det skulle vara att titta in hos Kungen och Silvia. Lite stelt, hans hand placeras på hennes nakna rygg med mindre värme än han skulle klappa en hund, avslutat med en puss/kyss à la mellanstadiet. O ja, jag förstår verkligen vilket passionerat förhållande House och Stacy måste haft... NOT! Helt plötsligt kände man att oj, nu ska Hugh Laurie kyssa Sela Ward och det verkar lite spänt och... nästan obehagligt.

Det måste väl tilläggas att jag haft lite svårt att smälta deras relation redan från början. Jo, det var bra i tillbakablickarna från när House:s ben slutade fungera, men sen har det bara känts... krystat. Jag skyller, förstås, mest på Sela Wards Stacy. Hon har varit alldeles för helreko för att det ska bli trovärdigt att hon hux flux skiter i den handikappade äkta maken för att ligga med House. Lite sex, sedan "I'm telling Mark and then I'm staying with you!" Jo, tjena. I de senare avsnitten var det som om House:s repliker var det som drev handlingen dem emellan vidare, hans analyser av vad Stacy gjorde var det enda som förklarade henne. Det gäller ju iofs de allra flesta i serien och är dessutom halva för att inte säga nära nog hela nöjet med ”House”, men med de andra karaktärerna fungerar det.

Kanske är det bara så att det här var en URST som borde förblivit unresolved. Inte så att ”House” inte fixar sexigt, jag gillade crystal meth-sexet mellan Cameron och Chase, för övrigt ett "chockerande" out-of-character-grej som funkade bättre än Stacys plötsliga avhopp från trogen-hustru-facket. Camerons knarkande var egentligen ganska in-character och att hon skulle välja prettyboy-Chase för ett snabbt one-night-stand så självklart.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home